02 Μαΐου, 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ



Σάββατο 14 Μαΐου 18.00-22.00

& Κυριακή 15 Μαΐου 11.00-15.00

Γευσιγνωσία 
Η τέχνη της εκτίμηση της ποιότητας, της προέλευσης και του χαρακτήρα του οίνου.

Θέματα

1. Οίνος και πολιτισμός. Κατηγορίες και βασικοί τύποι οίνου.

2. Τα βήματα της γευσιγνωσίας. Εκπαίδευση για την είσοδο στον μυστηριακό κόσμο

του οίνου.

3. Εξάσκηση των αισθήσεων: Οπτική περιγραφή (χρώμα, ανταύγειες, δάκρυα).

Οσφρητική περιγραφή (ένταση, διάρκεια, αρωματικοί χαρακτήρες). Γευστική

περιγραφή (σώμα, δομή, ισορροπία, επίγευση).  Δοκιμή 5 βασικών τύπων οίνου και

σχολιασμός.

4. Το λεξιλόγιο του οίνου.

5. Το σερβίρισμα του οίνου.

6. Συνδυασμός οίνου με φαγητό (γευστική δοκιμή συνοδεία κρύου μπουφέ)


Παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης.

Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων

Tηλ: 6978848320
Email: info@athens-workshops.gr